Historiaa

Vähän yrityksen historiaa

Atk-Rasti tmi on perustettu ja rekisteröity elokuussa 1990.  Yritys aloitti Siilinjärven Vuorelassa, v. 1994 muutimme Kuopion Kaislastenlahteen, 1999 Nilsiän Vuotjärvelle ja keväällä 2010 Liperin Kuorinkaan ja syksyllä 2015 nykyiselle paikalle Liperin Käsämään (ks. Yhteystiedot / Opaskartta).  Käytössä on ollut koko ajan kotitoimisto.

Alkuvuosina toiminta keskittyi erilaisten urheilukisojen ajanotto- ja tulospalveluun.  Tosiasiassa tämä toiminta alkoi jo ennen yrityksen perustamista 1970 luvun loppulla.  Lajien kirjo on ollut laaja, mm. hiihto, yhdistetty, mäkihyppy, suunnistus, hölkkä ja  maratonjuoksu sekä eri lajien viestit. Asiakkainamme ovat olleet lähinnä urheiluseurat Pohjois-Savosta, Pohjois-Karjalasta ja Keski-Suomesta. Kisojen taso on ollut MM-kisoista (hiihtosuunnistus 1988) ja useista SM-kisoista aina piirikunnallisiin kisoihin saakka.

Tarvittavat ohjelmat ovat olleet pääasiassa itse laadittuja (poikani) ja osa tarvittavista laitteistakin (ajanotto- ja puhelinlaitteet).  Viime vuosina tämä toiminta on hiipunut monestakin syystä.  En enää jaksa reissata laitteiden kanssa pitkiä matkoja. Toisaalta monelle urheiluseuralle on tullut nuoremmasta väestä atk-osaamista ja helpompia ohjelmiakin on nyt tarjolla.  Mutta tarvittaessa nämä palvelut edelleen järjestyvät.

Kirjanpito tuli pikku hiljaa ”päätoimialaksi” 2000 luvun alkuvuosina. Lähinnä kehitystä vauhdittivat  em. tulospalvelun hiipuminen ja ammattimaisen kirjanpidon ohjelmistojen kehittyminen. Atk-Rasti on kirjanpidossa aina käyttänyt luotettavia ja helppokäyttöisiä Atsoft Oy Mäkisen tekemiä Asteri ohjelmistoja.

Valokuvaus on tullut yrityksen toimintaan mukaan muutaman viime vuoden aikana. Aiemmin se oli harrastuksena – jo 1960-luvulta saakka. Digikuvien helppo siirreltävyys mahdollistaa valokuvien myynnin paljon aiempaa helpommin. Kuviani on tällä hetkellä myynnissä yhdessä kuvatoimistossa. Tästä aiheesta lähemmin Valokuvaus-alasivulla.